9K310 Igla
  An-26
  Atlas-2 Mistral
  Jak-52
  JAS-39 Gripen
  Kub 2K12M
  L-39ZO
  Mi-17P
  Mi-24 D/V/P
  Mi-8T
  MiG-29

  Hírek

  MH ÖHP

  NFTC

  Repülőnapok
  • Hazai repülőnapok
  • Külföldi repülőnapok

  Elérhetőség


Mi-24 Hind, a harcias szarvastehén
Az áprilisi hónap témájához kapcsolódva nem feledkezhetünk meg a Mil tervezőiroda első harci helikopteréről, a Mi-24-ről sem, mely a vietnámi háború szovjet tapasztalatainak eredményeként született.

Mi-8 Hip, a forgószárnyas mindenes
Amit a C-130 Herkules jelent a katonai közepes szállító repülőgépek kategóriájában , azt a Mi-8 Hip testesíti meg a katonai közepes szállító helikopterek között. A közel negyven éve szolgálatban álló típus több ezer példánya repül a világ számos pontján és újabb változatai még ma is versenyképes ellenfélnek bizonyulnak nyugati vetélytársaikkal szemben a közepes helikopterek piacán.

A MiG-29 front-vadász
A MiG-29 front-vadász alkalmas az ellenséges légi célok megsemmisítésére a saját lokátorának hatótávolságán belül, és alkalmas a földi célok támadására a vizuális látótávolságon belül, nem irányított fegyverzet segítségével.

Az L-39 ZO-Albatros típusú repülőgép
Az L-39 ZO típusú repülőgép kétszemélyes oktató-kiképző repülőgép sugárhajtóművel ellátva, amely a repülőgép vezetők alapfokú kiképzésére, annak szintentartására, műrepülési feladatok és harci elemek gyakorlására alkalmas. Felszereltsége és műszerezettsége lehetővé teszi egyszerű és bonyolult meterológiai viszonyok között nappal és éjszaka történő repülések végrehajtását.

JAS 39 Gripen, a svéd griffmadár II. rész
Cikkünk előző részében áttekintettük a Gripen fejlesztésének történetét. Ebben a részben magával a repülőgéppel, annak szerkezetével, fedélzeti rendszereivel, hajtóművével, fegyverzetével kívánunk foglalkozni, és kitérünk a Magyarország számára átalakított JAS 39EBS-HU változatra is, melynek első példánya a tegnapi napon emelkedett először a levegőbe.

JAS 39 Gripen, a svéd griffmadár I. rész
Svédország a XIX. század óta deklaráltan semleges állam. Ennek is köszönhető, hogy haderejét többségében saját fejlesztésű haditechnikai eszközökkel igyekszik ellátni. Vonatkozik ez a harcászati repülőkre is, ahol jelenleg már többnyire a Gripen többfeladatú harcászati repülőgépek védik az országot. A hónap témájához kapcsolódva ismerkedjünk meg ezzel a kicsit már magyarnak is tekinthető típussal.

Antonov AN-26 Curl
A hónap témájához kapcsolódva nem hagyhatjuk ki a bemutatott típusok sorából az Antonov gyár egyik legelterjedtebb típusát az AN-26-t sem, melynek a nemzeti színű ékkel repülő példányai hazánk hírnevét is öregbítik a világ számos pontján megfordulva.
 Kereső
   
 

 Hírlevél

   E-mail:

   


 Mi kérdezzük

Hány éves idén a légierő?
   60
5255-85%
   70
460-7%
   80
177-2%
   90
225-3%
Összesen: 6117

   
 
  Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság
8000 Székesfehérvár, Zámolyi út 2-6.
Posta címe: 8001 Székesfehérvár, Pf. 151.